Diverse oorzaken en oplossingen voor pijnlijke voeten

Pijnlijke voeten kunnen ontstaan door een groot aantal oorzaken. Podologiepraktijk Loopfit Fahner heeft ervaring van 25 jaar in behandeling van voetklachten. Door het toepassen van echografie en geluidsgolven kan er onderhuids gekeken worden naar afwijkingen.

Vaak is opereren niet noodzakelijk, maar kunnen pijnlijke voeten conservatief behandeld worden.
Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door ander schoeisel te gebruiken, het aanbrengen van ortheses of therapiezolen.

Hieronder leest u over mogelijke oorzaken van pijnlijke voeten, hoe u deze zelf kunt voorkomen en in welke gevallen een (register)podoloog uw probleem kan verhelpen.

Wat u kan doen tegen pijnlijke voeten

Pijnlijke voeten kunnen niet altijd voorkomen worden, maar u kunt er zelf veel aan doen om het risico op het ontstaan van pijnlijke voeten te verminderen.
Een goed passende schoen is belangrijk. In deze schoen moet er voldoende ruimte zijn voor de tenen.

Het dragen van slippers kan leiden tot pijnlijke voeten. De spieren in de voet moeten grote inspanningen verrichten om de slipper op zijn plaats te houden, dat uiteindelijk problemen aan de voet kan opleveren.

Evenals een verkeerde houding kan een zware belasting voor de voeten vormen, waardoor op termijn pijnlijke voeten kunnen ontstaan.

Door goed schoeisel en het in acht nemen van voorzorgen, kunt u het ontstaan van pijnlijke voeten voorkomen. Hebt u toch pijnlijke voeten, wacht dan niet te lang met het contact opnemen met podologiepraktijk Loopfit Fahner.

Chronisch last van pijnlijke voeten?

Pijnlijke voeten kunnen chronische pijn inhouden. Van chronische pijn wordt gesproken als het langer duurt dan drie maanden.

Er zijn diverse oorzaken die chronische pijn aan de voeten kunnen veroorzaken. Vaak is er sprake van slijtage aan een gewricht.

Pijnlijke voeten maken het dagelijks leven onaangenaam. Roep daarom hulp in van een gediplomeerd registerpodoloog en echografist.

Podologiepraktijk Loopfit Fahner is gespecialiseerd in het behandelen van pijnlijke voeten.
Chronische pijn aan de voeten kan op vele manieren ontstaan en kan zich op verschillende manieren uiten.
Vandaar dat er geen standaard behandelmethode is. Afhankelijk van de oorzaken kan een therapie samengesteld worden - die het meest effectief is gebleken in de praktijk - tegen specifieke klachten.

Blijf niet langer rondlopen met pijnlijk voeten, die een stempel op uw levensgeluk kunnen drukken, en neem vandaag nog contact op met podologiepraktijk Loopfit Fahner!

De podoloog weet raad

Podologiepraktijk Loopfit Fahner biedt professionele hulp bij pijnlijke voeten.
Na het stellen van de diagnose wordt een passende behandeling in gang gezet. Podologen zijn wettelijk erkende paramedici, die een HBO opleiding gevolgd hebben en daardoor in staat zijn veel voetproblemen op te lossen.
De behandelingen zijn gericht op het wegnemen of verminderen van pijnklachten aan de voet of enkel. Hiervoor heeft de podoloog de beschikking over een aantal hulpmiddelen, zoals steunzolen, siliconen teenstukjes en silicone ortheses.

Pijnlijke voeten kunnen ook andere plaatsen in het lichaam pijn geven, zoals de rug en knieën. Vaak is verkeerd schoeisel een directe oorzaak van pijnlijke voeten.

Podologiepraktijk Loopfit Fahner adviseert welk schoeisel het meest geschikt is en stelt eventuele aanpassingen voor om de pijn te verzachten.

Loopfit Fahner heeft zich ook gespecialiseerd in echografie.
Door gebruik te maken van geluidsgolven kan door de huid heen gekeken worden en worden afwijkingen aan de botten en gewrichten zichtbaar.

De klachten kunnen onder andere ontstaan door standafwijkingen aan de voeten, afwijkende standen van tenen en/of nagels en sportblessures.

Ook advies geven aan reuma en Diabetes Mellitus patiënten - ontstaan door een verkeerde stand van de voet of een verkeerd looppatroon - wordt verzorgd door podologiepraktijk Loopfit Fahner. Neem voor meer informatie of voor een afspraak contact op. Wij verlossen u van uw pijnlijke voeten!

Oorzaak: Verkeerde schoenen

Pijnlijke voeten zijn een signaal dat er schade is in de voeten. Één van de oorzaken die succesvol behandeld kan worden door podologiepraktijk Loopfit Fahner is een scheefstand van de grote teen. De oorzaak is vaak te wijten aan verkeerd schoeisel. Nauwe schoenen of schoenen met hoge hakken kunnen scheefstand van de grote teen veroorzaken, wat pijnlijke voeten tot gevolg heeft. Een scheefstand van de grote teen veroorzaakt een bult aan de voet. Podologiepraktijk Loopfit Fahner adviseert u het juiste schoeisel om klachten aan pijnlijke voeten te verminderen. In ernstige gevallen kan de patiënt doorverwezen worden naar een medisch specialist voor een operatie.

Oorzaak: Verdikking van de voet

Een tweede oorzaak van pijnlijke voeten is een verdikking op de wreef. Dit uit zich als een knobbel op de wreef die heftige pijnklachten aan de voet kan veroorzaken, doordat de schoen druk uitoefent op de verdikking. In de meeste gevallen kunnen de pijnlijke klachten aan de voeten verholpen worden zonder operatie. Podologiepraktijk Loopfit Fahner kan zorgen dat de pijn vermindert door de schoen geen druk meer uit te laten oefenen op de bult. Dit kan onder andere worden bereikt door het aanmeten van steunzolen en/of het aanpassen van de schoen. Ook kan podologiepraktijk Loopfit Fahner u informaren over de juiste vetertechniek, waarmee u de veter om de bult heen kunt rijgen.

Oorzaak: Voet artrose

Ook artrose in de grote teen kan de oorzaak zijn van pijnlijke voeten. Een ontsteking of letsel kan deze pijnklachten veroorzaken. Middels echografie kan podologiepraktijk Loopfit Fahner de oorzaak van de pijnlijke voeten vaststellen. Weggesleten kraakbeen aan een gewricht is typerend voor artrose. Het lichaam kan het verloren gegane kraakbeen niet vervangen, waardoor pijnlijke voeten ontstaan.
Om de pijn te verzachten kan podologiepraktijk Loopfit Fahner advies geven over het juiste schoeisel, aanpassingen aan schoenen en het toepassen van therapiezolen. Bij aanpassingen aan schoenen is het van belang deze aangepaste schoenen zoveel mogelijk te dragen om zo de druk op het gewricht te verminderen.