Loopfit-Fahner

Pijnlijke voeten

Diverse oorzaken en oplossingen voor pijnlijke voeten

Pijnlijke voeten kunnen chronische pijn inhouden. Van chronische pijn wordt gesproken als het langer duurt dan drie maanden.

Er zijn diverse oorzaken die chronische pijn aan de voeten kunnen veroorzaken.

Pijnlijke voeten maken het dagelijks leven onaangenaam. Roep daarom hulp in van een gediplomeerd registerpodoloog en echografist.

Podologiepraktijk Loopfit Fahner is gespecialiseerd in het behandelen van pijnlijke voeten. Chronische pijn aan de voeten kan op vele manieren ontstaan en kan zich op verschillende manieren uiten. Vandaar dat er geen standaard behandelmethode is. Afhankelijk van de oorzaken kan een therapie samengesteld worden – die het meest effectief is gebleken in de praktijk – tegen specifieke klachten.

Blijf niet langer rondlopen met pijnlijk voeten, die een stempel op uw levensgeluk kunnen drukken, en neem vandaag nog contact op met podologiepraktijk Loopfit Fahner!

Wat kan u doen tegen pijnlijke voeten

Pijnlijke voeten kunnen niet altijd voorkomen worden, maar u kunt er zelf veel aan doen om het risico op het ontstaan van pijnlijke voeten te verminderen.

Een goed passende schoen is belangrijk. In deze schoen moet er voldoende ruimte zijn voor de tenen.

Het dragen van slippers kan leiden tot pijnlijke voeten. De spieren in de voet moeten grote inspanningen verrichten om de slipper op zijn plaats te houden dat uiteindelijk problemen aan de voet kan opleveren.

Tevens kan een verkeerde houding een zware belasting voor de voeten vormen, waardoor op termijn pijnlijke voeten kunnen ontstaan.

Door goed schoeisel en het in acht nemen van voorzorgsmaatregelen, kunt u het ontstaan van pijnlijke voeten voorkomen. Hebt u toch pijnlijke voeten, wacht dan niet te lang met het contact opnemen met podologiepraktijk Loopfit-Fahner.

Chronisch last van pijnlijke voeten?

Pijnlijke voeten kunnen chronische pijn inhouden. Van chronische pijn wordt gesproken als het langer duurt dan drie maanden.

Er zijn diverse oorzaken die chronische pijn aan de voeten kunnen veroorzaken. Vaak is er sprake van slijtage aan een gewricht.

Pijnlijke voeten maken het dagelijks leven onaangenaam. Roep daarom hulp in van een gediplomeerd registerpodoloog en echografist.

Podologiepraktijk Loopfit Fahner is gespecialiseerd in het behandelen van pijnlijke voeten.?Chronische pijn aan de voeten kan op vele manieren ontstaan en kan zich op verschillende manieren uiten.?Vandaar dat er geen standaard behandelmethode is. Afhankelijk van de oorzaken kan een therapie samengesteld worden – die het meest effectief is gebleken in de praktijk – tegen specifieke klachten.

Blijf niet langer rondlopen met pijnlijk voeten, die een stempel op uw levensgeluk kunnen drukken, en neem vandaag nog contact op met podologiepraktijk Loopfit Fahner!

De podoloog weet raad

Podologiepraktijk Loopfit-Fahner biedt professionele hulp bij pijnlijke voeten. Na het stellen van de diagnose wordt een passende behandeling in gang gezet. Podologen zijn wettelijk erkende paramedici, die een HBO opleiding gevolgd hebben en daardoor in staat zijn veel voetproblemen op te lossen. De behandelingen zijn gericht op het wegnemen of verminderen van pijnklachten aan de voet of enkel. De podoloog maakt gebruik van verschillende soorten hulpmiddelen.

Pijnlijke voeten kunnen ook andere plaatsen in het lichaam pijn geven, zoals de rug en knieën. Vaak is verkeerd schoeisel een directe oorzaak van pijnlijke voeten. Podologiepraktijk Loopfit-Fahner adviseert welk schoeisel het meest geschikt is en stelt eventuele aanpassingen voor om de pijn te verzachten.

Loopfit-Fahner heeft zich ook gespecialiseerd in echografie. Door gebruik te maken van geluidsgolven kan door de huid heen gekeken worden en worden afwijkingen aan de botten en gewrichten zichtbaar. De klachten kunnen onder andere ontstaan door een verkeerd looppatroon of afwijkingen aan de voeten, afwijkende standen van tenen en/of nagels en sportblessures.

Ook patiënten met diabetes mellitus of reuma kunnen bij Loopfit-Fahner terecht voor advies. Neem voor meer informatie of voor een afspraak contact op.

De registerpodoloog voor het herkennen en behandelen van klachten aan uw voeten en houding

De registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes en van (risico’s bij) de kindervoet in de groei.

Podologie is voetkunde. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek.