Loopfit-Fahner

Zorgverzekeringen

Podologie en vergoeding

Een registerpodoloog is een voetspecialist die een intensieve opleiding heeft gevolgd om aandoeningen aan de voeten en enkels te kunnen herkennen en behandelen. Een registerpodoloog heeft het officiële diploma van Stichting Hoger Onderwijs Nederland. Ook kan hij zich laten registreren bij Stichting LOOP, het orgaan dat toeziet op de kwaliteit van de opleiding en de podologische zorg.

Zorgverzekeraars weten dat podologie werkt. Daarom vergoeden de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk de behandeling van een registerpodoloog. Op de website van Loopfit-Fahner (onder de link zorgverzekeringen) kunt u zelf bekijken welke vergoeding uw verzekeraar aanbiedt. Afhankelijk van de richtlijnen van uw verzekering heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Wij kunnen u hierover informeren.

Wordt mijn behandeling vergoed?

 

Via onderstaande link kunt u uw zorgverzekeraar kiezen en het pakket waarvoor u verzekerd bent. Daarna kunt u meteen zien welke podologische behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de registerpodoloog alleen de eventuele eigen bijdrage.

Wordt uw behandeling volledig vergoed? Dan betaalt u helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten. Uw registerpodoloog declareert dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Bekijk uw vergoeding